Corvinyusz

Az vagy amit tanulsz. Az vagy, ahol tanulsz. Jó neked ez így? Ha van egy jó történeted, vagy valami felháborítót tapasztaltál az egyetem falai között, ne légy Nyuszi megírni nekem. Elég a hallgatásból! corvinyusz@gmail.com

Utolsó kommentek

  • corvinyusz: @qay qwe: ha gondolod megmutatom a neptunom, egy db tárgyam van,amit hétfőre vehetnék fel- az idő... (2010.02.15. 01:34) Apa kezdődik!
  • qay qwe (törölt): Nem kéne ekkora arccal rendelkezni, hiszen a diákoknak szorgalmi időszakban csak a kedd, szerda és... (2010.02.13. 20:06) Apa kezdődik!
  • corvinyusz: @sncf: van 10 tárgyam. azért igen nagy szívás lenne, ha abból 1hét alatt kéne levizsgáznom... (2009.12.31. 13:46) Vizsgafelvétel rulez...
  • corvinyusz: @sncf: és ez hol magyarázat a pénteki vizsgák hiányára?miért csak 7elején kell vizsgát összekészít... (2009.12.31. 13:43) Apa kezdődik!
  • sncf: Rossz a vizsgarendszer. Amikor én Franciaországban elit egyetemen tanultam, a vizsgaidőszak egy hé... (2009.12.27. 15:22) Vizsgafelvétel rulez...
  • Utolsó 20

HTML

Budapest légszennyezettsége

HTML

Időjárás előrejelzés

Corvinull

corvinyusz 2010.02.16. 21:33

Akit érdekel, a Corvinull blogra szoktam irogatni mostanában, oda is kukkantsatok be néha.

Nyusz

Szólj hozzá!

Bekrepált a Hunteka

corvinyusz 2009.12.28. 13:17

December 28-án egész nap nem volt elérhető a könyvtár keresője:(
Azt mondja, túl sok a kapcsolat...
Biztos csak egykis 'ismerd meg a könyvtárad' tutorial zajlik éppen:)
Most sokkal, sokkal többen keringenek, bolyonganak céltalanul. 

 

 
Update: 29-én reggel már működik:)
 

UI: Amúgy a másik blogon van ám jó sok új bejegyzésem! Gyere, szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Apa kezdődik!

corvinyusz 2009.12.17. 22:53

A könyvtárban könyvkupacok mögött bájosan szunyókáló emberek, a gépterem és a fénymásoló bejáratánál kanyargó sorok, és hamar fogyó Metropol.
Ezek az utolsó hét minden mással összetéveszthetetlen jelei.
Lassan kezdetét veszi a vizsgaidőszak.

 
Egy kalappal, kedves Barátaim!
Azt hiszem sokunk nevében mondom, ránk fér:)

Főleg ezeket a szépen, a hallgatók osztódási képességeire tekintettel levő, arányosan elosztott vizsgalehetőségeket elnézve érzem azt, nagy kalap kell...

Nem, és nem bírom megérteni:
Miért csak kedden akarnak dolgozni a tanárok? Mi olyan mágikus ebben a keddben? Pénteken már derogál dolgozni? És a hétfő, szerda, csütörtök is csökkentettt módban kell, hogy leteljen? Mit gondolnak, egy diák egy nap hány vizsgát tud letenni érdemben? 
 
 
 
 
 
Közben én amúgy csendben átruccanok a szomszédba is blogolni.
Aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle:D

Címkék: vizsgaidőszak

4 komment

Vizsgafelvétel rulez...

corvinyusz 2009.12.07. 16:33

A hagyományoknak megfelelően idén is válogatott hibaüzenetekkel szórakoztatott minket a neptun, miközben vizsgáinkat próbáltuk felvenni. 

Update: Végül 50 perc tömény harc után sikerült bejutni, és felvenni a vizsgákat. Gúnyos mosollyal lehetett konstatálni, bizony másokat se nagyon engedett be a neptun...

Címkék: vizsgafelvétel

2 komment

Kérdés

corvinyusz 2009.11.17. 03:16

Értesült valaki erről a programról?

"
M  E  G  H  Í  V  Ó

a Rajk László Szakkollégium szervezésében

A Sláger és Danubius rádiók körül kialakult helyzet - A magyar média szabályozási kérdései
kerekasztal beszélgetés


Meghívott vendégek:

Dr. Gálik Mihály, Budapesti Corvinus Egyetem Média Tanszékének tanszékvezetője
Márkus Gábor, a Juventus rádió volt kereskedelmi igazgatója
Such György, a Magyar Rádió elnöke


A beszélgetés gördülékeny menetéhez ajánljuk az ORTT vonatkozó két közleményét. 1, 2


Az előadás helye: Rajk László Szakkollégium, 1085 Budapest, Horánszky utca 6.
Időpont: 2009. november 11., szerdaAz előadás 18 órakor kezdődik."

Csak azért kérdezem, mert se a Kommunikációs irodától, se a Marketing & Média tanszéktől nem hallottam erről az eseményről, pedig szívesen elmentem volna...
Meglepő módon egy műegyetemista ismerősöm küldte át, hogy el akat menni, de nem tudott, és hogy hátha én ott voltam.
Nem, én nem tudtam róla. Pedig mentem volna...
De se webmail-en, se szakirányos levélben nem jött ez a meghívó...Lehet, csak műegyetemistáknak szól?...
 

Címkék: meghívó kommunikációs

Szólj hozzá!

Költői kérdés

corvinyusz 2009.11.17. 02:57

Van az egyetemnek olyan szeglete, ahol nincs gólyabálos plakát?
Négyszer annyi szórólaptól, kiadványtól és plakáttól négyszer olyan motiváltak lesznek a hallgatók e nemes eseményen való megjelenés ügyében?
Bár nem készítettem reprezentatív felmérést a témában, én a nemleges válaszra tippelek.

Abból, hogy idén nagyobb büdzséből gazdálkodhat a gólyabáli szervezőbanda, nemhiszem, hogy annak kell következnie, hogy ki kell tapétázni az egyetemet.

Aranyosak ezek a kis figurák, amiket kitaláltak hozzá, meg értékeljük ezt a blickfangot, amit köré építettek, de eljött a telítődési pont...
 

Címkék: plakát gólyabál

Szólj hozzá!

Télen hűteni kell

corvinyusz 2009.11.17. 00:36

De vajon miért is?

Miért van az, hogy amióta fűtés szezon van, az E1-es előadóban mindig hideg levegő áramlik a rácsokból, amik a székünk alatt vannak?

Nem találok rá ésszerű magyarázatot.
Már írtam korábban a C nagy előadójáról is, túlbuzgó módon ott is hűtenek-ha kell, ha nem..

De vajon miért kell hideget nyomni, ha egyszer tél van? Annyira fűtenek, hogy hűteni kell, különben túl meleg van? Akkor miért nem veszik lejjebb a fűtést?
Lehet, hogy szimplán azt élvezik, mikor látják, az ember ül a darab fa széken, és dörzsölgeti a combjait, meg tekeri maga köré a kabátját, mivel fázik, ha hideget nyomnak a lábára 80 (vagy 2 x 80) percen keresztül.
Sőt a fázásból a lányoknál könnyen felfázás is lehet, úgyhogy ez a téma abszolút nem szőnyegalá söprés kategória. Kinek lehet szólni ezügyben?

Fázunk az 1-es előadóban, mert télen hűtenek!
 

Címkék: hűtés fűtés előadó

Szólj hozzá!

Könyvek

corvinyusz 2009.10.12. 09:53

A minap landolt a postaládámban a lenti levél.

Tisztelt Hallgatók!
Az egyetem vezetése évek óta erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megoldjuk a tananyagellátás problémáját. Tudjuk, hogy az illegális tankönyvmásolás lehetetlen helyzetbe hozta a tankönyvkiadást. A javaslatok között felmerült a tankönyvbe ragasztott feladatlap alkalmazása, a „nyitott könyv” vizsga, az e-tankönyv kötelező biztosítása, a tankönyvvásárlási támogatás visszaállítása és más megoldások alkalmazása is. Az elmúlt két évben javaslatok sorát dolgoztuk ki és egyeztettük a Hallgatói Önkormányzattal, de még nem jutottunk egyetértésre. Az erőfeszítéseket folytatjuk, a problémát meg akarjuk oldani. Az egyetem vezetése nem támogatja a „feladatlapok” kötelező használatát a vizsgákon, mert ezt nem tartjuk jó megoldásnak. A Rektor Úr távollétében, Őt helyettesítve tájékoztatom Önöket, hogy nem zárható ki a vizsgákról, beszámolókról azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek ilyen feladatlappal.

Budapest, 2009-10-09.

Üdvözlettel:
Kerekes Sándor
Tudományos és oktatási rektorhelyettes

Nem kaptam eddig semmilyen fülest, félhivatalos levelet sem semmi ilyesmiről. Nézek, mint borjú az új kapura. (gondolom valakik azt terjesztették, hogy ez lesz az új módi, erre a válasz ez)
Nem teljesen világos előttem, mit takar a "feladatlapok kötelező használata a vizsgákon". A könyvekbe beleragasztanának egy papírt, és azt kellene vizsgákon használni, vagy mint igazolást leadni? Ha UV-zom? Háromszor? Ha otthon felejtem?

Elhiszem, hogy bajban van a tankönyvkiadás. De az biztos, hogy az oktatás-egyenlőre-még nem fizetős, és nem kötelezhetnek semmilyen kiadásra, csak mert tanulok (kivéve ugye apróságokat).

Magánvélemény, de főleg, mivel közgazdásznak tanulunk, elég jól tudjuk mérlegelni a hasznossági mutatókat. Egy 'életemben egyszer találkozok vele' blokktárgy, de akár kötelező se ér meg nekem annyit, hogy megvegyem alsóhangon 5-6e Ft-ért a könyvet, hogyha egyszer tanulom, és soha többet nem fogok foglalkozni a témával.
Kikölcsönzöm könyvtárból, vagy eselteg megveszem használtan. (Vagy mivel sok tanár a saját könyvét olvassa fel előadás címszóval, ezt lejegyzetelem, és ebből vizsgázok, felesleges még kikölcsönözni is)

Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a környezet védelme is fontos így 2009-ben a diákok számára, harmad-negyed annyi anyagfelhasználással jár, ha egy könyvet több diák forgat.
Nem tagadom, volt, hogy lefénymásoltam könyvből részeket. De hogyha a könyvet kétoldalasra fénymásolom, fele annyi papír kell hozzá, fele olyan vastag lesz, és fele akkora helyet foglal a táskámban. Inkább arról kellene szót ejteni szerintem, hogy egyes könyvekben miért van alul -felül -oldalt 5 centis margó. Szeretem megvenni a félig üres papírt,nem? (lásd számvitel)

Azt is hozzátenném, hogy igen nehéz egyetem mellett részmunkaidőben dolgozni is (úgy, hogy érdemben tanulni is tudjon az ember), ebből fizetni kell az albérletet, enni is kell néha, bérletet, (+uv díj, +nemtelj.kredit díj...), sokan anyagilag se tudják megengedni maguknak azt, hogy minden félévben a 6-7 tantárgyhoz előirányhoztt 10 könyvet megvegyék (összesen cirka 50.000 Ft legalább lenne/félév), főleg, hogy utána mit kezd a könyvvel? (min. 10könyvX10félév=100 takargatni való, soha ki nem nyitom könyv).

Nem másolnád a diákok illegálisan a könyveket, hogy ha nem az lenne, hogy fénymásolásnál 5ft/oldalból kijön a diák (+spirálozás), a tankönyv meg a boltban 10 ft/oldalra jön ki. E tekintetben gondolom a tankönyv szerzői, kiadója a haszonból nem enged, a diákok meg tapasztalataim szerint 7ft/oldal fölé nem mennek(és akkor még nem is számolom a kétoldalasra fénymásolást. Senki se szeret üres papírt cipelni)

 Nyilván, itt két érdek ütközik. Az egyik fél minél több könyvet akar eladni, a másik fél minél olcsóbban akarja megúszni a dolgot. Én abban reménykedem, hogy nem fogják ránk kényszeríteni a könyvek megvételét. Sokan nem engedhetjük meg magunknak.

9 komment

Meghívó tegnapra

corvinyusz 2009.10.12. 08:49

 Az alábbi kép sajnos nem egyedi esetet mutat.
Jópárszor tapasztaltam már, hogy a Kommunikációs Iroda mindent az utolsó pillanatban küld ki nekünk. Most pedig sikerült utólag kiküldeniük egy meghívót...Ott van mindenkinek a postaládájában, tessék csak megnézni. (katt a nagyobb képért)


Egyszer már írtam nekik ezzel kapcsolatban, hát egy olyan hangvételű levelet kaptam, hogy inkább ide se másolnám...

Kb 2hete reggel írnak róla, hogy a délutáni nagytermes előadás nem ott lesz, ahol meghirdették, stb...

Én elhiszem, hogy vannak rendezvények, változások, amikről az utolsó percben kapnak ők is csak értesítést. De azért szerintem sose utólag, és igen ritkán a rendezvény előtt 1,5 nappal...
Pl egyszer egy japán nyelvtanfolyamra küldtek ki délután meghívót- a jelentkezési határidő másnap volt. Szerintem elég kevesen tartanak egy fél bőröndnyi pénzt erre a lehetőségre félretéve a kispárna alatt, miközben egy japán nyelvtanfolyamra akarnak járni, és epekedve várják a lehetőséget.

Mondjuk hasonló a véleményem az egyetemi kezdőlap információiról, híreiről is. Minden Phd védésről, meg a diákok által 1%-ban érdeklődést felkeltő dologról értesülök ott, viszont pl arról, hogy titokban bevezették a nemteljesített kreditek után a fizetést, arról nem kaptunk semmit...Az végülis csak 80%-át érinti az átlag hallgatóknak.

Arról, hogy neptun leállás, vagy vizsgajelentkezés-elhalasztás lesz, arról is a neptun (nyilván ekkor már nem működő) főbelépési ablakjáról kéne értesülnünk- ami ugye fizikailag képtelenség ekkor, mivel túlterhelt. (Az augusztus 1-jétől életbe lépő neptunos fizetés megváltozásáról miért küldtek augusztus 18-án is levelet?Költői kérdés...)

De gondolom biztos csak én tapasztaltam azt is múlthéten meglepődéssel, hogy megváltozott a neptun skinje, és az üzenetek is átrendeződtek, stb...

Viszont ha valakinek sikerül arra rájönnie, hogy hogy tudom a webmail-os leveleket a saját e-mailcímemre átirányítani, fizetek neki egy sört...Merthogy ahogy logikus lenne nekem, úgy azt írja ki, nincs jogosultságom a művelethez. Pedig saját szememmel láttam, hogy van, akinek engedi. De nem tudom, hogy lehet ezt beállítani.

Címkék: meghívó kommunikációs iroda

2 komment

Lift + Karrier expo

corvinyusz 2009.10.07. 08:52

Vajon  hány nyári szünetnek kell még eltelnie, hogy a főbejárathoz legközelebbi liftet megjavítsák? Merthogy ez a nyári szünet bő 2 hónapja nem volt elég...

 Vajon hány Karrier exponak kell lennie még, mire rájönnek, hogy úgy, ahogy minden évben kipakolnak, ellehetetlenítik az egyetemet... A 'fő csapásokon' nylon van a földön, a lift sora beér az egyik pavilon alá, és a lépcső is egy pavilonban végződik. Szünetben alig lehet elhagyni az egyetem épületét az ingyenlevesért sorbaálló, és tollat gyűjtők miatt. Legalább az egyik napja lehetne olyan napon, amikor az egyetem igazából majdnem üres, (pl. péntek), mert akkor aki tényleg ott akar lenni, az úgyis elmegy, aki meg csak az órájára szeretne eljutni, vagy 10 perc alatt sorrakerülni a mosdóban, annak nem kell szenvednie.

  Egyébként a rendezvénnyel nem lenne bajom, csak leginkább az, hogy ott, ahol van, igencsak megnehezíti az életet.

(Eddig minden évben körülnéztem, tavaly és idén mint valódi potenciális munkakereső, de a kiállítók szinte kivétel nélkül teljes munkaidőben dolgozni tudó embereket, gyakornokokat keresnek. Akkor tulajdonképpen 1-5.évfolyamig ez senkit se érint, csak a már végzetteket, nem?)

Címkék: expo lift

Szólj hozzá!

Közérdekű információ

corvinyusz 2009.09.29. 23:24

felkialt

A tanulmányi osztályokon átvehetők a diákigazolvány matricák erre a félévre.

 

 

Szólj hozzá!

Mi is az a moodle?

corvinyusz 2009.09.29. 22:27

 

Létezik egy új gyógyszer, mely áthidalja a problémákat, megoldást jelent sok-sok szenvedésre, keresgélésre, kérdezgetésre, nyomozásra, utánajárkálásra és bosszúságra.
Az, hogy erről miért egy ismerőstől kell tudomást szereznem, miért nem az egyetemen ajánlják az ember figyelmébe, hamár egyszer tudják, hogy nem működik a saját honlapjuk, vesszen a jótékony homályba. 
 

 
 

Nem rakták fel a tematikát még a 3. héten se, pedig elvileg neptunzárás előtt már rég kötelesek lettek volna? Menj a Sóhivatalba.
Nem találod az 1.heti anyagot a tanszék honlapján, pedig már a 3. -nak is fel kellett volna kerülnie? Így jártál.
Nem találod meg a tanszék honlapját a központi tanszéki oldalról kiindulva, pedig marhára ott kéne lennie- de csak egy 404-es hiba, vagy egy üres honlap vár? Megérdemled? Őszintén!...

 

Nem, nem ...van ennél jobb ötletem is.
 

 A nagyon hasznos áttörés, a moodle a cusman azonosítóval működik.

Fel van töltve rengeteg minden, és folyamatosan frissül.
Remélem nem csak nekem volt újdonság a dolog, és nem csak én fogom hasznát venni:)

Itt tematikusan össze van gyűjtve minden, amit már hetek óta kutatok, így nem is kell 100 oldalról összevadászgatnom őket. 

Köszönjük szépen E-learning Oktató és Szolgáltató Központ!

1 komment

Nyelvvizsga

corvinyusz 2009.09.23. 23:56

Sziasztok.

Pont került végre a nyelvvizsga-hisztérika végére.

A levlistákon azt rebesgették már jó ideje, hogy nem fogadják el a Zöld út nyelvvizsgáját.
Körbekérdeztem, telefonálgattam, e-mailezgettem, a NYAk szerint el kell fogadniuk, a Zöld út szerint el kell fogadniuk. Az egyetem álláspontját nem tudtam megnézni, mert egyetlen dokumentumot sem találtam az egyetem holnapján, melyben le lenne írva bármi is konkrétan a 'szakmai nyelvvizsgával' kapcsolatban.

Egyre égetőbb lett megtudni valamit, mivel nekem ilyen típusú nyelvvizsgám van, de ajtótól ajtóhoz küldözgettek, és repkedtek a kérdőjelek. Senki se tudta, hogy elfogadják-e, vagy hogy ha nem fogadják el, akkor mi lehet ennek az oka. NYAKon fenn van, akkreditált. Akkor??

 

Mikor a TO-n jártam ma, hogy elintézzem azt, amit pénteken nem tudtam, gondoltam egyet, és megkérdeztem. Mivel jól tudom már, hogy azok a bizonyos malmok, amiket elindítottam, a nyelvvizsga kérdés ügyében, elég lassan őrölnek.

Meglepő és kedves választ kaptam. Semmi köntörfalazás, semmi értetlenkedés.

Elfogadják. A G karon elfogadják.

A T karon nem fogadják el valami oknál fogva(??).

De a G karon elfogadják.

Megnyugodtam.

Komolyan.
Remélem másnak is hasznos volt az információ, és felhagynak az efféle rémhírek terjesztésével...

Címkék: to nyelvvizsga kedves

Szólj hozzá!

A C nagyelőadó

corvinyusz 2009.09.22. 16:34

 Probléma 1.:

Nem tudom, kinek és hányszor kellene szólni, hogy a C épület nagy előadójában ne legyen 18-20fok éjjel nappal.

Nyáron, mikor 30fok van az épület falain kívül, ideig-óráig jólesik a hideg, ám mikor  az ember egyhuzamban 80,vagy netalántán 2X 80percet ül végig, már a gutaütés kerülgetni.

Azt már meg se próbálom érzékeltetni, hogy mikor az ember lánya reggel 8-tól déli 12óráig, tehát 4órán keresztül ül a 20fokos teremben szeptember elején a szigorlaton, mikor odakinn 25fokos kellemes időjárás van, hogy tud fázni az első 60perc leteltével a 20fokos teremben.

Szóltunk már nem egyszer,nem kétszer, hogy remegnek az ember kezei, és megfázik a dereka, kapcsolják már ki azt az átkozott légkondit. Teljesen felesleges az energiát arra pazarolni,hogy az kellemes hőmérsékletről kellemetlenül hideggé varázsoljuk az előadót. Lehet,hogy részt kellene nekik is venni a környezetbarát vállalatirányítás órán, vagy elmagyarázni nekik, hogy felesleges elrontani azt, ami jó. Főleg estefele mikor már hűl le kint is a levegő...Vajon hány kilowattni áramot fogyasztanak el azok a légkondik feleslegesen? Ha kint a hőmérséklet 27 és 22fok között van, szerintem felesleges az üzemeltetésük.

Gondolom érzéki örömöt jelent A 'Hőtechnikusoknak' ott a C épület táblája mögötti falban a gombokat nyomogatni...

 

 

 

 

 

 

 

 

Probléma2:

Szintén elég kellemetlen tud lenni 1-1 vizsga vagy szigorlat alkalmával a bevágódó ajtó hangja. Vajon mennyibe kerülne egy csapódás-csillapító beszerelése? Talán megengedheti magának az egyetem? Mikor még 30perc van hátra a vizsgából, de a remény nélkül kivándorló emberek tömött sorokban hagyják el a termet, enyhén szólva is idegtépő a hátra hagyottak számára a csapódó ajtó hangja. Az ember bumm kétségbeesetten bumm halászgatja bumm össze bumm épenmaradt bumm agysejtjeiből bumm a képletfoszlányokat, hátszóval bumm elég bumm zavaró. Bumm.

A szigorlat alatt 4-esével projectorokat ki- behurcoló technikusok külön örömünkre szolgáltak ebben a szeptemberben. 4-esével jöttek, körönként 4x sétáltatták meg őket. No meg persze előtte- utána bumm.

Szerintem alapkövetelmény azok számára, akik oda A Nagy Tábla mögé bekerülnek, hogy óránként legalább 6alkalommal nagy robaj közepette el tudják hagyni a termet. Munkaköri kötelesség lehet. Vizsgára és hallgatók számára és a hőmérsékletre való tekintet nélkül.

 

Ezek az apró bosszúságok eléggé megkeserítik a mindennapjainkat.
Ha valaki tudja, kihez lehet fordulni, hogy végre VÁLTOZÁS álljon be a dolgokba, név-cím a szerkesztőségben. :)

Címkék: ajtó légkondi nagy előadó

Szólj hozzá!

Csak egy üzenet...

corvinyusz 2009.09.18. 22:01

 "Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy 2009. szeptember 18.-án, pénteken az 5.éves tanulmányi osztály a diplomaosztóra való tekintettel nem lesz nyitva.

Elnézést kérünk a kellemetlenségért, problémáikkal XY-hoz fordulhatnak.

Üdvözlettel: Kommunikációs Iroda "

 

Na EZ az az üzenet, amit senki se olvasott.
Merthogy nem szóltak előre...Az ajtóra ki van írva, de mivel ez a hét utolsó napja, addigra már 'cseszheted'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gondolom hatalmas kommunikációs problémát jelentene, ha előre küldenének erről egy e-mailt(szerencsére sajnos nem sétálunk el naponta a TO előtt, kedden még egészen biztosan nem volt ez kiírva) , hiszen a csütörtöki zárvatartásra való tekintettel elég sokan céloztuk meg a Tanulmányi Osztályt ezen a becses napon. Az szintén nem elhanyagolható tény, hogy vasárnap, azaz 2 nap, 0 munkanap mulva zár a neptun, többen is voltunk, akiknek sürgős elintéznivalója lett volna.

 Volt, aki direkt ezért vett ki egy fél nap szabadságot.
OFF:  Jobban belegondolva még soha nem kaptam arról értesítést, hogy ekkor és ekkor zárva van a TO-nk, pedig a Tanulmányi Osztály előszeretettel megy szabadságra vizsgaidőszak utolsó hetében, szorgalmi időszak első hetében, stb... Sőt, azt hiszem a diplomaosztóról sem kaptam üzenetet, bár ezt elég hamar sikerült konstatálnom az egy négyzetméterre jutó virágcsokrok magas számából.Bezzeg hány KEK-es védésről van e-mailom...
Sőt, zárójelben jegyzem meg, a diplomaosztónak 11 körül vége lett, barátok közt szólván is volt még a TO munkaidejéből 45perc... ON


Természetesen tárt karokkal vártak minket a Bsc-s TO-s hölgyek is, (meg a 11.15kor záró Hökösök is)  csakhogy többünk kérdésére is csak a MI tanulányi előadónk tud válaszolni, mivel ugye kifutó évfolyam vagyunk...

 

Húzok két strigulát a többi mellé, ma csak kétszer hagyta el a számat ez a három szó...Kifutó évfolyam vagyunk...

Címkék: to diplomaosztó

Szólj hozzá!

A jófej tanszéki hölgy

corvinyusz 2009.09.18. 20:19

 Sajnálattal konstatáltam, hogy más is megtudta, hogy egy bizonyos tantárgy milyen jó, így idejének korán betelt a kurzus. Gondoltam próba-cseresznye megkérdezem a tanszéken, hátha lehet bővíteni a csoportot.

Odamentem, megkérdeztem, és a hölgy mosolyogva közölte, hogy természetesen lehet, sőt még azt is megengedte, hogy ott helyben a gépén vegyem fel a tárgyat, nehogy elkapkodják a helyeket, mire a folyosói gépekbe életet lehellek.

Semmi flikkflakk, semmi ajtócsapkodás, semmi kérvény, semmi 'tanszékvezetőtkellkeresni,deőcsakmindenhúshagyókeddutánipároshétcsütörtökjénreggel7korvanbennt', nem volt sorbaállás sem, és még egy mosolyt is kaptam. Egészen meghatódtam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Igen ritka, de mindenképpen pozitív élményként csapódott le bennem a történet. Talán az első ilyen az 4 év alatt...De remélem nem az utolsó...

 

Ha a kommentezők szét akarnak szedni, esetleg azt elárulom melyik volt ez a tanszék:)

Címkék: kedves tanszék

2 komment · 1 trackback

Coming soon

corvinyusz 2009.06.01. 07:58


Hamarosan... Kezdődik...

 

 

Tervben van már jó ideje,hogy hamarosan elindul a Corvinyusz blog. Az itteni egyetemi élet nyalánkságait, napos és árnyékos-mohos oldalát fogom bemutatni. Egy nem hivatalos Corvinus -de jó itt élni blog.

Ha van egy történeted, itt tanulsz,
és valami negatív élmény ért az egyetemmel kapcsolatban,
vagy netalántán valami jót látsz a sivár padok között, ne habozz megosztani velem!

Ha már nem olyan rózsaszín minden... írd meg, hogy melyik tanszékre vágtad rá múlthéten az ajtót, vagy éppen milyen szivetmelengető dolog történt itt veled.

Nemtitkolt szándékom, hogy világuralomra törjek átvegyem a Corvinull blog szerepét, és összefogjunk, hogy egy kicsit jobbá tegyük ezt az egyetemet, felnyissuk az illetékesek szemét a visszásságokra, illetve hogy kiírhassa mindenki a maga kis búját-bánatát, és jókat derüljünk rajta.

Remélem nem nyúlok darázsfészekbe, de úgyérzem, végre itt az idő, hogy előkotorjuk a problémákat a szőnyeg alól, és ne csak besöpörjük őket oda egy Xanax vagy két feles kiséretében.

Üdv: A TO-s néni Nyuszi

 

Címkék: kezdés

3 komment